marți, 15 mai 2018

O NOAPTE LA MUZEU - Ediția a IV a - Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos





Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos
O NOAPTE LA MUZEU - Ediția a IV a

Program de vizitare: 18.00 – 01.00
Acces: gratuit
Adresă: Str. Domnească, Nr. 141, Galați
Telefon: 0236.412.000, fax 0236.413.000
muzeu@edj.ro; www.muzeugalatiadj.ro

În cadrul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor desfăşurat în data de 19 mai 2018, vă invităm la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, unde vor avea loc diverse activități cultural – artistice:
Sediul central, str. Domnească, nr. 141
- Vizitarea Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, expoziția permanentă. Muzeul prezintă o colecţie de peste 1000 de exponate din domeniile istoriei, culturii, învăţământului şi spiritualităţii creştin ortodoxe din arealul Dunării de Jos. Adevărate comori de patrimoniu, icoanele, cărţile vechi, veșmintele liturgice, obiectele de cult ortodox, costumele populare și obiectele din ceramică prezintă povestea devenirii noastre ca neam şi continuitatea acestei spiritualităţi până în zilele noastre.
- Vizitarea expoziției temporare 100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate și credință, Sala Sergiu Dumitrescu. Expoziția se încadrează în tematica specifică Anului omagial al Unității de Credință și de neam și Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, și aduce în atenția publicului vizitator fapte, evenimente, personalități marcante care au contribuit la făurirea idealului național: unitatea de credință și de neam.

- Momente artistice :
1. Fanfara Valurile Dunării din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galați;
2. Elevi ai Liceului de Artă Dimitrie Cuclin Galați;
3. Festival de cântece ostășești;
4. Ansamblul Cununița Satului Liești, Galați;
5. Ansamblul Doina Mândrei Brătulești, Galați.

Universitatea Dunărea de Jos Galați, str. Domnească, nr. 47
- expoziția temporară Octavian Smigelschi, promotor al unității și al artei naționale, prezintă pentru prima dată publicului gălățean creații monumentale realizate de pictorul transilvănean în perioada 1902-1903, creaţii laice, documente originale, fotografii, proiecte etc. Atât marea pânză de peste 10 metri lungime cât şi celelalte creații încântă prin rafinament, prin bogăţia compoziţională şi prin dimensiunile nemaiîntâlnite în pictura românească, constituind un eveniment excepţional inedit pentru publicul din ţara noastră.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!!!!



Sursa informațiilor Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu