miercuri, 17 iunie 2015

Ziua Universală a iei sărbătorită în Maramureş


Ziua Universală a iei sărbătorită în Maramureş

Costumul popular reprezintă cea mai sinceră şi mai frumoasă formă de manifestare a unei culturi, iar ia este cea mai importantă piesă a portului popular. Frumoase, colorate, suave, diversificate, înflorate sau cu motive geometrice, pure şi atât de încărcate cu semnificaţii, iile sunt parte din sufletul neamului românesc.
Ziua Universală a iei, sărbătorită în 24 iunie, este un prilej pentru toţi de a ne întoarce la izvoare, la rădăcini, de a ne revitaliza tradiţia. Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare organizează o serie evenimente dedicate acestei zile.
În 24 iunie 2015, începând cu ora 10.00, în holul Palatului Administrativ Baia Mare, va avea loc o prezentare de cămăşi tradiţionale. Începând cu ora 12.00, Muzeul Satului va fi gazda concursului „Cea mai frumoasă ie”. Nu vor lipsi meşterii populari şi multe alte surprize.
Acţiunea se doreşte, totodată, un apel pentru toţi angajaţii instituţiilor din judeţ, pentru maramureşeni şi pentru toţi românii, de a îmbrăca în acea zi o ie tradiţională.


Informaţii preluate de aici: https://www.facebook.com/events/956819294349369/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu