miercuri, 24 iunie 2015

SEMINARIILE MET: IA IERI ȘI AZI


Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Muzeul Poarta de su’ Feleac și Asociația „Zestrea” vă invită vineri, 26 iunie 2015, de la ora 18, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21, la cea de a doua întâlnire din cadrul SEMINARIILOR MET, cu tema IA IERI ȘI AZI.

Ziua Universală a Iei, sărbătorită de Sânziene, pe 24 iunie, a ajuns la cea de a treia ediție. Născută la inițiativa comunității online ”La Blouse Roumaine”, această sărbătoare mobilizează din ce în ce mai multe organizații și comunități din întreaga lume.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează, sub egida Seminariilor MET, o dezbatere legată de ia și cămașa tradițională, cu participarea unor personalități de excepție:
Dr. Doina Ișfănoni. Reputat etnolog și istoric de artă, remarcabilă cunoscătoare a tradițiilor românești, autoare a numeroase lucrări științifice fundamentale, dr. Doina Ișfănoni este, în spațiul public românesc, cea mai importantă și avizată promotoare a valorilor culturii tradiționale;
Arh. Ioana Corduneanu. Inițiatoarea și promotoarea unui extraordinar proiect de revitalizare a portului tradițional, în cadrul comunității „Semne cusute”, arh. Ioana Corduneanu ne demonstrează că păstrarea tradițiilor poate fi realizată, în pofida tuturor dificultăților și obstacolelor, prin voința și implicarea fiecăruia dintre noi;
Dr. Ioan Augustin Goia. Unul dintre cei mai buni cunoscători ai etnografiei Transilvaniei, dr. Ioan Augustin Goia este coordonatorul și mentorul unui mare număr de proiecte de cercetare și promovare a culturii tradiționale.

Manifestarea este realizată în cadrul proiectului „Clujul omagiază Ziua Internațională a Iei”, realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, sub egida şi pentru susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.


Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/events/928936020499167/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu