miercuri, 10 iunie 2015

Luna colecţionarului


Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează a patra ediţie a Proiectul expoziţional intitulat „Luna colecţionarului”. Astfel, luna octombrie, va redeveni, sperăm, cu ajutorul colecţionarilor, luna în care publicul vizitator al Muzeului Judeţean Teleorman va cunoaşte, prin intermediul exponatelor, preocupările din acest domeniu.

* * *
Aşa cum arătam încă de la debutul proiectului expoziţional din anul 2012, ne adresăm colecţionarilor şi colecţiilor de orice fel. De la cele mai cunoscute obiecte ce sunt colecţionate (monede, timbre, cărţi poştale) până la cele mai inedite dintre ele (capace de bere, cutii de chibrituri, aparate de ras sau ambalaje de îngheţată), toate îşi pot găsi locul într-o expoziţie. Orice lucru poate fi colecţionat şi, pe baza unor criterii ştiinţifice, constituit într-o colecţie. Fiecare exponat spune o istorie, despre oameni pe care i-a „întâlnit” şi despre timpul în care a fost creat sau pe care l-a „străbătut” de-a lungul existenţei lui.

* * *
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a expoziţiei, propunem următorul calendar de derulare a proiectului:
1) intenţia de participare, cu completarea unei fişei de înscriere – până la 11 septembrie;
2) selecţia exponatelor, în funcţie de ordinea înscrierii la proiect, a relevanţei temei, a colecţiei propuse şi a spaţiului expoziţional disponibil – perioada 14-22 septembrie;
3) montarea exponatelor şi realizarea expoziţiei propriu-zise – perioada 24-30 septembrie;
4) deschiderea expoziţiei „Colecţii şi Colecţionari”, sala Auditorium – 1 octombrie;
5) închiderea expoziţiei – 31 octombrie;
6) restituirea exponatelor – 3-6 noiembrie.

* * *
Totodată, reamintim că pe data de 17 octombrie a.c., între orele 10.00-16.00, la sediul Muzeului Judeţean Teleorman va avea loc a treia ediţie a „Târgului Colecţionarilor”.
Informaţii preluate de pe pagina oficală de Facebook a Muzeului Judeţean Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu