luni, 8 iunie 2015

Lansarea Colecției Costică Acsinte. Casa de cultură. Iași (parcul Copou), 8 iunie.


Luni, 8 iunie 2015, ora 18:30, Sala 'Diotima' a Casei de Cultură 'Mihai Ursachi' a Municipiului Iași

În Sala 'Diotima' a Casei de Cultură 'Mihai Ursachi' a Municipiului Iași vor fi lansate primele două cărți din colecția 'Foto Splendid/Colecția Costică Acsinte' — volumul I — Viața socială.

Partenerii evenimentului, organizat de Editura Filos, sunt Casa de Cultură 'Mihai Ursachi' a Municipiului Iași și Clubul Fotografilor Iași. Vor vorbi Dr. Richard Constantinescu, redactor-șef al Editurii Filos și Popescu Mario-Cezar, îngrijitorul colecției.

Evenimentul va fi moderat de Constantin Ciofu, coordonator în cadrul Clubului Fotografilor Iași.

Cărțile publicate de Editura Filos în cadrul seriei de autor Costică Acsinte reprezintă un amplu proiect de valorificare a operei cunoscutului fotograf. Primele două cărți au fost grupate sub tema vieții sociale, fiecare titlu urmând a avea o temă bine conturată evidențiată de fotografii.

Valoarea documentară incontestabilă a acestor fotografii prin care întrezărim o parte a culturii noastre dintr-un secol tumultuos în care România a fost ascunsă de ochii publici internaționali, rezidă tocmai din faptul că oferă o imagine amplă asupra a cine eram, de la regalitate, oameni importanți ai vremii la oameni simpli.
 
 Informaţii preluate de pe pagina oficală de Facebook a
Colecției Costică Acsinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu