joi, 11 iunie 2015

Târg cu meșteri și produse tradiționale, la Muzeul Național al Țăranului Român


Fundația Kogaion 115 organizează Târg cu meșteri și produse tradiționale, la Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 12-14 iunie 2015, între orele 10 și 18.

Curtea muzeului va fi gazdă pentru meșteri și creatori populari, continuatori ai tradiției populare românești, artizani care vor fi prezenți la târg cu ceramică albă sau pictată, ii lucrate cu multă migală de femei pricepute din Breaza, măști populare, icone pe sticlă sau pe lemn.

Nu vor lipsi nici produsele din gastronomia tradițională precum turtă dulce din Covasna, prăjituri de casă din Maramureș, miere și siropuri naturale, zacuscă și brânzeturi de capră, vin din Vrancea, legume și fructe de sezon.

Pentru cei care vor să retrăiască amintirile vacanțelor în satul bunicilor, anticarii vor expune pe Aleea Samurcaș unelte tradiționale, lingurare, mobilier crestat, lăzi de zestre sau căuce.
Vizitatorii sunt așteptați cu mâncare proaspăt pregătită pentru toate gusturile: gulaș de vită, papricaș de pui, sarmale în foi de viță, ciuperci cu brânză de burduf la grătar sau frigărui cu legume asortate.

Postul Sfinților Petru și Pavel este o invitație la specialități preparate din pește, bucătarii pregătind la ceaun deliciosul borș de crap și saramură de crap cu mămăliguță.

Înainte de începerea vacanței copiii pot participa, sâmbătă și duminică, la atelierele de creativitate: Atelierul de ceramică Roata olarului este coordonat de domnul Molnos Iozsef (telefon 0745 242 419), iar Atelierul de pictură icoane pe lemn se desfășoară sub îndrumarea domnului Cantaragiu Florentin (telefon 0744 101 022).

Intrarea la târg este liberă.

Organizator eveniment: Fundația Kogaion 115
 
Informaţii preluate de pe pagina oficală de Facebook a Muzeului Național al Țăranului Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu