joi, 23 noiembrie 2023

TUR GHIDAT GRATUIT: Călătorii prin arii protejate

 

Miercuri, 29 noiembrie, ora 17:00, vă invităm la Muzeul Hărţilor pentru un TUR GHIDAT SPECIAL: CĂLĂTORII PRIN ARII PROTEJATE, susținut de Alexandra Sbiera, voluntara Muzeului și absolventă a Facultății de Geografie.
Turul ghidat va avea loc la sediul muzeului, pe Str. Londra nr. 39, sector 1, Bucureşti.
Participarea este GRATUITĂ, în limita locurilor disponibile și pe baza înscrierii la următorul link (bilete gratuite):
https://eventbook.ro/.../bilete-calatorie-prin-arii...
_________
Orașele în care trăim sunt din ce în ce mai mult sufocate de construcții, de blocuri imense, de mașini, iar spațiile verzi sunt tot mai des sacrificate în procesul de urbanizare. Dar ne-am putea imagina lucrurile evoluând în sens opus? Am putea avea orașe în care amprenta și intervenția umană asupra naturii să nu fie atât de vizibile? Ce sunt ariile naturale protejate și de ce avem nevoie de ele?
Vom discuta despre grija pentru natură și conservarea ei, atât în țara noastră cât și în restul lumii. Vom descoperi cum au devenit Parcul Natural Văcărești și Parcul Natural Balta Mică a Brăilei zone ocrotite, dar și cine a desemnat prima arie protejată din România. Vom prezenta locuri precum Parcul Natural Gran Paradiso din Italia sau Parcul Național Yellowstone din SUA și vom identifica pe hartă o serie de particularități ale zonelor ce vor fi prezentate.
_________
ALEXANDRA SBIERA este masterandă la Facultatea de Geografie și voluntară la Muzeul Hărților din luna februarie. Este pasionată de mediul înconjurător, e mereu cu zâmbetul pe buze și dornică de a ajuta și de a învăța.
_________
Vă așteptăm cu drag!

 

Sursa informațiilor Muzeul Hărţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu