sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Exponatul lunii decembrie la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Schița pentru apărarea orașului Alba Iulia, la Marea Adunare Naţională



Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia prezintă exponatul lunii decembrie. Este vorba despre Schița pentru apărarea orașului Alba Iulia, la 1 decembrie 1918, planul după care au fost coordonatele trupele românești care au asigurat buna desfășurarea a Marii Adunări Naționale.

Vernisajul expoziţiei este programat luni, 30 noiembrie 2015, ora 11.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Va fi prezentat Planul pentru paza orașului Alba Iulia, o schiță în creion și cerneală, aflată în colecția Muzeului Național al Unirii în cadrul așa-numitului volum VII al Documentelor Unirii. Este vorba despre planul după care au fost coordonatele trupele românești care au asigurat buna desfășurarea a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Județeană pentru Cultură Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Sursa informaţiilor: http://alba24.ro/luni-exponatul-lunii-decembrie-la-muzeul-national-al-unirii-din-alba-iulia-schita-pentru-apararea-orasului-alba-iulia-la-marea-adunare-nationala-452244.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu