marți, 3 noiembrie 2015

„Drumuri și cioburi...” Vernisajul: miercuri, 4 noiembrie 2015, începând cu ora 13.00, la sediul MCDR Deva din Palatul Magna Curia



COMUNICAT

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din București, organizează miercuri, 4 noiembrie 2015, vernisajul expoziției intitulată „Drumuri și cioburi… povestea arheologică a unui tronson hunedorean de autostradă”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13.00, în Palatul Magna Curia.
Organizatorii expoziției doresc ca prin acest demers să pună în valoare o parte dintre descoperirile făcute în timpul campaniei de cercetare arheologică de salvare, din anul 2014, desfășurată cu ocazia lucrărilor pe autostrada A1, tronsonul Lugoj – Deva, lotul 3. Vor fi astfel expuse peste 50 de piese de lut, dar și obiecte de piatră sau de metal, printre care se numără și un mic depozit compus din 13 brăţări din bronz, descoperit la Abucea. La acestea se adaugă panouri cu fotografii realizate în timpul cercetării de teren, planșe și reconstituiri, precum și o suită de texte explicative, care vin să ofere o imagine cât mai completă a muncii unei întregi echipe pe un șantier arheologic de salvare.

Biroul de Relaţii cu Publicul


Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/MCDRDeva/?fref=nf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu