marți, 7 mai 2019

Vernisajul expoziţiei „Călători prin cărţile poştale: Prahova”




Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită miercuri, 8 mai 2019, ora 11.00, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10 la vernisajul expoziţiei „Călători prin cărţile poştale: Prahova”, eveniment cuprins în proiectul muzeal EXPOZIŢIA LUNII.
Expoziţia valorifică o mică parte din colecţia de carte poştală deţinută de muzeu, tema aleasă fiind zona geografică a judeţului Prahova. Se vor putea admira imagini de odinioară din Sinaia, Buşteni, Cheia, Comarnic, Vălenii de Munte, Câmpina, Telega, Urlaţi, Mizil.
Timpul, pe lângă faptul că a menţinut cartea poştală ca mesager al cuvântului, a transformat-o şi într-un veritabil document de epocă, fixând în acea bucăţică de carton viaţa reală, depunând mărturia sa pentru a contempla, studia, analiza trecutul, pentru că, incontestabil cartea poştală, pe lângă celelalte rigori, întotdeauna a interesat ca imagine.
Într-o formă concisă cartea poştală ilustrată ne vorbeşte despre evenimente, oameni, localităţi, rămânând o fereastră deschisă spre lumea istoriei şi a culturii. Casele poate că nu mai există, peisajele au dispărut ori s-au transformat, dar cărţile poştale ilustrate stau mărturie tocmai pentru a atesta rolul lor unic de document al trecutului nostru.

Birou istorie,
Amalia Nicoară



Sursa informațiilor Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu