luni, 24 septembrie 2018

Zilele Europene ale Patrimoniului, ediția 2018






În acest an, Zilele Europene ale Patrimoniului vor avea loc în perioada 24-28 septembrie și vor fi organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu sprijinul Proiectului Twinning „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural, prin păstrarea și protecția acestuia”, finanțat de către Uniunea Europeană. Cu acest prilej, o serie de manifestări vor avea loc în diverse localități din țară.

24 septembrie, ora 13:00, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor – Inaugurarea Zilelor Europene ale Patrimoniului; lansarea cursului de conservare arhitecturală în cadrul proiectului TWINNING

25 septembrie, ora 17:00 – 19:00, s. Bulboaca, Castel Mimi – „Tradiția populară în vizită la Castel” – Program distractiv – cognitiv axat pe valorificarea elementelor de patrimoniu imaterial.

26 septembrie, ora 16:00, Tallin, Galeria de Arhitectură și Design – Expoziția „Poeme țesute” prezintă publicului covoare din colecția Centrului de Meșteșuguri Arta Rustică, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonă.
Ora 13:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – „Veșnicia s-a născut la sat”. Ateliere de creație în domeniul tehnicilor tradiționale de construcție, prelucrarea lemnului, prelucrarea lutului, țesut, brodat.

27 septembrie, Muzeul Național de Artă al Moldovei – Închiderea Zilelor Europene ale Patrimoniului.
Expoziția unui singur tablou (Împărăteasa Elizaveta, autor Frederico Ruiz, Spania, 1859, lucrare recent restaurată, însoțită de poze din cadrul procesului de restaurare).
Muzeul Național de Istorie a Moldovei – Expoziția de covoare din colecția Muzeului Național de Istorie a Moldovei cu genericul „Magia covorului vechi”.
Ora 15:00, Consiliul Raional Şoldăneşti, Agenția Națională Arheologică organizează un seminar cu tematica: „Legislaţia privind protecţia patrimoniului arheologic – imperativ de respectare”

28 septembrie, ora 15:00, Consiliul Raional Cimișlia, Agenția Națională Arheologică organizează o expoziție documentară „Valul lui Traian de Susu: documentare, cercetare și punere în valoare”

14:00, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor organizează la Muzeul de istorie a orașului o expoziție tematică și un colocviu „Chișinău – de la retrospectivă istorică la noile proiecte de perspectivă”.

Vă așteptăm cu drag!



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu