luni, 10 septembrie 2018

Au demolat un teatru și au descoperit sute de monede romane din aur - 10.09.2018

Sute de monede romane au fost descoperite acum câteva zile, în timpul lucrărilor de demolare unui vechi teatru din nordul Italiei, a anunțat Ministerul Culturii din Italia.





Monedele datează de la sfârșitul Imperiului Roman (secolul al V-lea) și au fost găsite într-un fel de urnă de piatră, în subsolul teatrului Cressoni, nu departe de vechiul oraș Novum Comum.




Potrivit presei italiene, monedele ar putea valora milioane de euro.




"Încă nu știm în detaliu semnificația istorică și culturală a acestei descoperiri, dar această zonă este o adevărată comoară pentru arheologia noastră", a declarat ministrul Culturii, Alberto Bonisoli.

Teatrul, care a fost inaugurat în anul 1870 și a devenit mai târziu un cinematograf (închis în anul 1997), urma să fie demolat pentru a permite construirea unei reședințe de lux.





Autoritățile intenționează acum să suspende lucrările pentru a permite săpături arheologice ulterioare, potrivit presei locale.


Sursa informațiilor Harta Comorii.


Informații suplimentare: https://archaeologynewsnetwork.blogspot.com/2018/09/roman-gold-coins-discovered-in-italian.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+TheArchaeologyNewsNetwork+(The+Archaeology+News+Network

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu