joi, 20 septembrie 2018

Simpozionul „Patrimoniul cultural al județului Iași”






Muzeul Municipal Iași, în parteneriat cu Academia Română – filiala Iași, sub patronajul Primăriei Municipiului Iași, vă invită să participați la cea de-a III-a ediție a Simpozionului „Patrimoniul cultural al județului Iași: evidență, protejare și valorificare”.

Arealul tematic de anul acesta al simpozionului vizează trei mari teme de discuție:
•Patrimoniul mobil și imobil al județului Iași
•Monumentele din România înscrise în Lista Patrimoniului Mondial
•Monumentele din România aflate pe lista indicativă a Patrimoniului Mondial precum și tendinţele, practicile curente, modul în care se valorifică moștenirea culturală, noi soluții privind protejarea și conservarea patrimoniului arheologic și arhitectural.

Evenimentul va avea loc în perioada 30-31 octombrie 2017 fiind găzduit de Muzeul Municipal Iași, în sala de conferințe a acestuia din strada Zmeu nr. 3.
Pentru cei ce doriți să participați vă rugăm să ne trimiteți titlul, rezumatul comunicării, apartenența instituțională și adresa dvs. de contact până la data de 05 octombrie 2018 la următoarea adresă de e-mail: elenacozma26@gmail.com.

Simpozionul este organizat prin planul de marketing al proiectului „Consolidare și restaurare imobil în vederea înființării Muzeului Municipal Iași”, finanțat prin POR – axa 1 – poli urbani de creștere și prin proiectul „Protejarea prin dezvoltarea unor strategii durabile pentru o mai bună ocrotire a siturilor de patrimoniu mondial UNESCO din România”, contract de finanțare nr. PN-III-P4-ID-PCE-2016-0737, beneficiar Academia Română - Filiala Iași.



Sursa informațiilor Muzeul Municipal Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu