marți, 1 noiembrie 2016

Descoperă Arhiva de Imagine MȚR@Culese din Balkani | Tur ghidat



Weekendul acesta deschidem sertarele Arhivei de Imagine ale Muzeului Țăranului Român și vă invităm să descoperiți cum a luat naștere unul dintre puținele spații muzeale românești dedicate imaginii și fotografiei vechi.

SÂMBĂTĂ, 5 nov. – ora 19:00 & DUMINICĂ, 6 nov. – ora 15:30
Intrare liberă pe bază de înscriere prealabilă, în limita a 10 locuri disponibile / tur. Rezervări: arhivamtr@gmail.com

Veți afla cum sunt organizate, conservate și arhivate fondurile noastre de imagine, cum arată un registru-inventar din anii 1900 sau o fișă-contact din perioada comunistă, veți „citi” stereoscopic imagini 3D de la începutul secolului trecut și veți vedea cum se lucrează astăzi la scanarea diapozitivelor.

Și pentru că tururile prin Arhiva de Imagine MȚR au loc în cadrul Culese din Balkani - Festival de film documentar. Intrare liberă, scoatem la iveală câteva fotografii originale realizate de Frații Manakia, considerați primii fotografi ai Balcanilor. Fiecare tur durează aproximativ 40 minute.

***
Tururile ghidate se înscriu în demersul pe termen lung al Muzeului Țăranului de accesibilizare, valorificare și creștere a colecțiilor din Arhiva de Imagine MȚR. Principala componentă a Arhivei Etnologice de la Muzeul Național al Țăranului Român, arhivă documentară de specialitate dedicată deopotrivă cercetătorilor și publicului larg, aceasta reunește imagini vechi (începând cu secolul al XIX-lea) și imagini noi: FOTO – clișee pozitive și negative pe sticlă, negative și diapozitive pe film, contacte și printuri originale; VIDEO – filme pe peliculă și VHS. Colecțiile sunt însoțite totodată de materiale FOTO-VIDEO digitale.


Sursa informaţiilor MȚR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu