marți, 22 noiembrie 2016

Vernisaj „Fotografii din Bucureștiul interbelic marca Ebner”



Proiectul expozițional „Fotografii din Bucureștiul interbelic marca Ebner”, propus de Muzeul Municipiului București, prezintă publicului pasionat de dezvoltarea orașului și de fotografie interesante lucrări semnate A. Gh. Ebner și Alfons Ebner.

La vernisajul expoziției, desfășurat la Palatul Suțu în ziua de marți 29 noiembrie 2016, la orele 14.00, veți avea ocazia unei întâlniri cu invitații speciali ai muzeului:

Dr. Adrian-Silvan Ionescu – director al Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu”

Emanuel Bădescu – Biblioteca Academiei Române.

Expoziția este coordonată de Dr. Lelioara Zamani-Gavnani – Șef Birou Istorie Bucureșteană.

Prin intermediul acestor lucrări extrem de reușite este dezvăluit un fragment din istoria capitalei; imaginile cu străzi și locuri din București, unele dintre acestea dispărute astăzi, dovedesc schimbările prin care trece un oraș de-a lungul timpului. Vor fi expuse fotografii originale, multe fiind prezentate vizitatorilor pentru prima dată, astfel fiind valorificat patrimoniul arhivei fotografice a Muzeului Municipiului București.
Familia Ebner se pare că își avea originile în Austria, în landul Tirol, de unde au plecat spre Est, ajungând și în țara noastră. Fotografiile sunt realizate, în mare parte, în perioada interbelică, dar sunt și câteva concepute nu cu mult înainte de izbucnirea primul război mondial.
Proiectul expozițional invită publicul să parcurgă un traseu pornind din Piața Victoriei (capul Podului Mogoșoaiei), trecând pe cea mai cunoscută și îndrăgită stradă din București: Calea Victoriei (numită până în anul 1878 Podul Mogoșoaiei) și continuând prin Dealul Patriarhiei, Splaiul Dâmboviței, zona Izvor, străzile Brezoianu și Academiei, Piața Universității, Bulevardul Carol I, călătorie încheiată la Foișorul de Foc.
Vă invităm în acest periplu ce urmărește o reconstituire a unui București uitat, trăind doar în fotografiile unor împătimiți iubitori ai capitalei din alte vremuri, începând cu ziua de 29 noiembrie la orele 14.00, până în ziua de duminică, 28 mai 2017. Programul de vizitare este de marți până duminică, orele 10.00-18.00 (ultima intrare la 17.30).


Sursa informaţiilor Muzeul Municipiului București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu