marți, 22 noiembrie 2016

„Pe urmele lui Emil Racoviţă”, la Muzeul Olteniei Craiova



„Pe urmele lui Emil Racoviţă”, la Muzeul Olteniei Craiova

Marți, 22 noiembrie a.c., la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei, vor avea loc o serie de conferințe sub genericul „Pe urmele lui Racoviță în cercetarea științifică a peșterilor”, vizând omagierea ilustrului savant român Emil Racoviţă (n. 15 noiembrie 1868 – d. 19 noiembrie 1947), biolog de renume mondial, explorator polar, fondator al Biospelogiei ca ştiinţă şi al primului Institut de Speologie din lume.
Evenimentul omagial se deschide la ora 12.00 și cuprinde expuneri și videoproiecții în care se vor evidenția excepţionalele calităţi şi merite ştiinţifice ale savantului, dar și rezultatele actuale din domeniul biospeologiei românești.
La eveniment este invitată să participe d-na biolog Oana Chachula, expert investigator la Muzeul Naţional de Istorie a României şi, totodată, specialist în chiropterologie şi explorări carstice, cu o experienţă speologică de peste 15 ani, participantă la diverse expediţii internaţionale organizate în Grecia, Franţa,Turcia, Anglia și N.E. Indiei - Meghalaya. Domnia Sa ne va dezvălui nebănuitele frumuseți ale unor peșteri din România, importanţa ştiinţifică şi turistică a acestora și multe necunoscute legate de viețuitoarele din subterane.
Evenimentul este organizat de muzeograf dr. Mirela Sabina Ridiche și face parte din proiectul cultural-educativ „Muzeul – o Școală altfel”, sprijinit financiar de Consiliul Județean Dolj. La eveniment și-au anunțat participarea elevi din numeroase unităţi şcolare dintre care menţionăm: Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Ștefan Odobleja” și Școala Ecologică Postliceală „Sf. Ștefan” din Craiova, coordonaţi de profesorii: Leila Podeanu, Mirela Graure, Giurcă Ramona și Adrian Năstase.


Sursa informaţiilor Muzeul Olteniei Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu