sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Atelier de genealogie. Călătorie în Țara Amintirilor



De marți pornim în călătorie.

Destinația: Țara amintirilor. V-au dat întâlnire acolo o grămadă de strămoși cunoscuți, dar și mulți care vă așteaptă să-i scoateți din uitare și să descoperiți cine sunteți voi cu adevărat.

Mijloc de transport: un vaporaș minunat numit Atelier de genealogie și istorie familială.

Ghizi: un lector universitar, pe care pasiunea cercetării genealogice, ce-l mistuie de ani buni, l-a condus către un al doilea doctorat, în istorie; un artist plastic, ce a crescut înconjurat de poveștile bunicii și ale rudelor sale și care a pornit de câțiva ani în căutarea înaintașilor săi.

Echipament obligatoriu: o fotografie de familie și o poveste deosebită culeasă de la una din rudele voastre aflate în viață.

Capacitatea vaporașului: 15 locuri.
Vârsta minimă a pasagerilor: 16 ani.

Costul călătoriei: un bilet întreg 40 lei/întâlnire, un bilet redus 30 lei/întâlnire (pentru elevi și studenți sau pentru persoane cu o situație financiară mai dificilă).

Numărul escalelor (întâlnirilor): 4. Întâlnirile vor fi săptămânale și vor avea loc marți după-amiaza.

Nu este o călătorie oarecare, vă garantez, ci un plină de suspans la tot pasul. Vom avea parte de aventuri formidabile, de întâlniri neașteptate, de răsturnări de situație, mai ceva ca în filmele polițiste.
În prima parte a călătoriei noastre vom investiga poveștile de familie. Care este povestea numelui vostru de familie? Ce întâmplări deosebite v-au relatat părinții, bunicii, unchii sau mătușile? Cum vă raportați voi la toate aceste povești? Cu ce rudă în viață sau cu ce strămoș mai îndepărtat simțiți că rezonați? Sunt atâtea lucruri ce așteaptă a fi împărtășite. Veți descoperi ce întrebări le puteți adresa rudelor pentru a afla mai multe detalii interesante din romanul vostru familial. Și veți cunoaște cum puteți extinde investigația și asupra unor rude mai îndepărtate sau chiar necunoscute.
Cei care doresc să pornească în călătorie, sunt rugați să ne dea de știre la adresa de e-mail: stefanberechet@yahoo.com

Lectori: Ștefan și Cristina Ionescu-Berechet


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu