vineri, 25 noiembrie 2016

Conferința științifică „Memoria victimelor regimului totalitar-comunist: istorie, impact, responsabilitate”



Evenimentul științific este organizat în cadrul Programului de stat „Recuperarea și valorificarea istorică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist din RSS Moldovenească în perioada anilor 1940-1941, 1944-1953" și reflectă rezultatele activității științifice ale grupurilor de cercetare antrenate în realizarea proiectelor de la Universitatea de Stat din Moldova, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu" din Cahul și Universitatea de Stat „Al. Russo" din Bălți.


Cercetătorii implicați în Programul de stat sunt invitați să prezinte rezultatele și concluziile cercetărilor realizate în cadrul primilor doi ani de activitate. [Programul complet al evenimentului]

Conferința este structurată în două Sesiuni și Concluzii. În cadrul conferinței va avea loc prezentarea volumelor „Arhivele Memoriei", publicate în cadrul Proiectului de Stat „Recuperarea şi valorificarea istorică a memoriei victimelor regimului totalitar comunist din RSS Moldovenească în perioada anilor 1940-1941 şi 1944-1953". Textele comunicărilor vor fi publicate într-o colecție de studii.


Sursa informaţiilor Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu