marți, 12 iunie 2018

Proiectul educațional "BUCĂTĂRIA ROMANĂ"






Proiectul educațional "BUCĂTĂRIA ROMANĂ" realizat în parteneriat cu organizația SlowFood Turda, își propune să prezinte participanților, respectiv elevilor școlilor gimnaziale din județul Bistrița-Năsăud o incursiune captivantă în lumea antichității prin intermediul gustului. Acesta are ca scop organizarea de activități educaționale pentru promovarea patrimoniului local, regional și național din punct de vedere gastronomic și cultural. Astfel, în data de 13 iunie 2018 între orele 9 – 18.00 în curtea muzeului, se vor desfășura câteva ateliere de gastronomie antică. Vom prepara un desert antic adaptat zilelor noastre, folosind ingrediente care se consumau des în antichitate, cum ar fi iaurt, fructe confiate (smochine, curmale, prune, stafide), cereale (semințe de in, floarea soarelui și dovleac, grâu și ovăz în formă de fulgi) și miere, acestea fiind o combinație perfectă, plină de fibre și zaharuri sănătoase pentru un mic dejun sau desert.
După terminarea preparatelor va avea loc și degustarea acestora, cu evidențierea celor mai iscusiți dintre cei mai tineri bucătari. Se va discuta apoi și se va încerca realizarea unor paralele între bucătăria antică și cea contemporană.
Rezultatele propuse de către acest proiect privesc ideile de promovarea a unei bucătării tradiționale și sănătoase în rândul tinerilor, precum și identificarea unor tehnici noi de a înțelege istoria, societatea umană și evoluția ei în rândul elevilor de gimnaziu.
La final se vor înmâna pliante și diplome tuturor participanților.
Vă așteptăm cu drag!
http://www.complexulmuzealbn.ro/

Manager,
Alexandru Gavrilaș



Sursa informațiilor Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu