duminică, 14 mai 2017

Noaptea Muzeelor la Muzeul George Severeanu





EVENIMENTE SPECIALE:
19:30 - 20:30 - Concert de chitară cu Tudor Anghelescu

23:00 - 24:00 - Horia & Flores, When Violin Meets Guitar
Spectacolul propus – o adevarată aventură a muzicii şi a emoţiei – reuneşte artişti muzicieni care se remarcă prin stiluri diferite, ce şi-au găsit confluenţa în interpetări neaşteptate în urmă cu 6 ani: Cristi Horia, violonist cu o bogată experiență camerală, care a pornit într-o călătorie de la muzica clasică către genurile contemporane cele mai cunoscute, şi Emilian Florentin Gheorghe, un chitarist multivalent și versatil, dedicat fără echivoc muzicii rock. Debutul colaborării a beneficiat de scânteia regăsirii punctelor comune, iar proiectul „When Violin Meets Guitar” a reuşit sa dea glas ethosului românesc alăturat în mod original şi natural cu piese clasice din muzica rock.

MUZEUL GEORGE SEVEREANU
Aflat în apropierea Pieţei Romane, Muzeul George Severeanu este amenajat în fosta reşedinţă a medicului radiolog George Severeanu. Clădirea reprezintă o reședință burgheză clasică, a cărei ambianță interioară ne poartă spre Bucureștiul sfârșitului de secol XIX.
Doctorul Severeanu a fost renumit pentru colecţiile sale de numismatică şi arheologie greco-romană. Respectându-i dorința, soția sa a definitivat donarea colecțiilor către Primăria Capitalei, astfel că inaugurarea reședinței Severeanu ca muzeu a avut loc în anul 1956.

Muzeul George Severeanu găzduieşte, până la data de 28 mai 2017, expoziţiile:
• „Obiecte preistorice din colecţia Severeanu”
• „Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi”

„ISTORIA CIRCULAȚIEI MONETARE ÎN BUCUREȘTI ȘI ÎN ÎMPREJURIMI”
Moneda reprezintă un document istoric valoros care oferă informații privind realitățile politice, economice, religioase, culturale și artistice ale perioadei în care a fost bătută, reuşind să adune atât un mesaj scris prin textul oferit de legenda sa, cât și unul iconografic prin reprezentările figurale.

„OBIECTE PREISTORICE DIN COLECŢIA SEVEREANU”
Expoziția aduce în atenția publicului obiecte străvechi și povestiri recente, toate dezvăluite într-un ambient desăvârșit: Sala cu Vitralii a Muzeului George Severeanu.
Obiectele expuse sunt mai puțin cunoscute, fiind parte Colecția „Maria și dr. George Severeanu”, constituită de dr. George Severeanu și donată Muzeului Municipiului București în anul 1939.

Muzeul George Severeanu este parte a Muzeului Municipiului Bucureşti – un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.


Sursa informaţiilor Muzeul George Severeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu