marți, 24 ianuarie 2017

Expoziția Biodiversitatea zonelor umede ale Republicii Moldova


Sursa imagini: http://mediu.gov.md/images/Anunturi/555%20UNU.jpg

La 2 februarie 2017, ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va fi inaugurată expoziția, cu genericul: Biodiversitatea zonelor umede ale Republicii Moldova. Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Expoziția este organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Zonelor Umede, constituită în urma semnării, la 2 februarie 1971, în orașul iranian Ramsar, pe litoralul Mării Caspice, a primului tratat interguvernamental modern, de anvergură mondială, ce ține de conservarea și utilizarea durabilă a resurselor naturale¬: Convenția asupra zonelor umede de importanță internațională, în special ca habitat al păsărilor acvatice.
În cadrul expoziției sunt incluse specii de plante, păsări și mamifere din patrimoniul natural al Muzeului, care își au habitatul în cele trei zone umede ale Republicii Moldova, incluse în Lista mondială a zonelor umede: Lacurile Prutului de Jos, Nistrul Inferior și Unguri-Holoșnița.
Piesele expuse ilustrează biodiversitatea floristică și faunistică a zonelor umede, probând, în același timp, importanța cercetării și protejării acestora, ca parte componentă a patrimoniului natural național.
Majoritatea exponatelor sunt realizate la sfârșitul sec. XIX – începutul sec. XX, de primul custode și preparator al Muzeului, Franz Ostermann. Printre acestea pot fi admirate păsări acvatice, unele mamifere, dar și diorame, și compoziții care frapează ochiul prin frumusețea și naturalețea lor.
Vă invităm cu drag să vizitați expoziția, care va fi deschisă până la 9 aprilie 2017.


Sursa informaţiilor Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu