sâmbătă, 6 aprilie 2019

Centrul orașului Alba Iulia este demolat.... pas cu pas, casă după casă.....VIDEO



















Sursa imaginilor Iulian Brok 1 și 2.


Sursa: Youtube Utilizator: Alba24.ro

De mai bine de două săptămâni, în centrul municipiului Alba Iulia a apărut un nou șantier. Mai exact, două clădiri vechi, de pe strada strada Frederic Mistral, care păstrau o ultimă urmă a perioadei interbelice, au fost puse la pământ.

Au supraviețuit ”sistematizării” din perioada comunistă însă nu și vremurilor noi, când regulile urbanistice din Alba Iulia au devenit greu de înțeles. Era vorba despre două clădiri: într-una dintre ele funcționa un resturant iar în cealaltă, mai multe cabinete de avocatură.

Pe locul celor două clădiri demolate se va înălța o nouă construcție, compusă din parter și șase etaje (patru etaje principale la stradă și două retrase). Noul ansamblu va fi format din spații comerciale și locuințe colective. De asemenea, se vor amenaja locuri de parcare la nivelul solului și la nivelul subsolului, cele din urmă fiind accesibile cu ajutorul unui elevator pentru parcare subterană.


În ședința de Consiliu Local din data de 26 februarie 2019, Cosilierii Locali din Alba Iulia au aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru „construire locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter,” în Alba Iulia, pe strada Frederic Mistral, la numerele 4 și 5.

Solicitanții au fost Filimon Ion, Filimon Elena, IBR Invest SRL prin Ion Bogdan, Otvoș Elenuța, Jidveian Ovidiu Viorel și SC TRANS TIP SRL. 

La aproximativ două săptămâni de la aprobarea în Consiliul Local a PUZ-ului, utilajele de demolat au intrat în funcțiune.

Prima construcție care a fost pusă la pământ a fost clădirea în care, în trecut, a existat restaurantul ”Olivia” și mai târziu a funcționat pub-ul ”Downtown”.




Sursa: Youtube Utilizator: Alba24.ro

La scurt timp, utlilajele au început dărâmarea clădirii vecine, un spațiu în care activau mai multe cabinete de avocatură. Fațada clădirii păstra printre ultimele amintiri ale perioadei interbelice, care a influențat orașul, dar din 26 martie 2019, aceasta a devenit istorie.

Pe noul spațiu, se va ridica o nouă construcție de locuințe colective și spații comerciale la parterul acesteia.

”Funcțiunea propusă este servicii și spații comerciale la nivelul parterului și locuințe la nivelele superioare.” se arată în decizia de încadrare, emisă în 5 septembrie 2018.

De asemenea, în spatele clădirii, se va ridica încă un ansamblu de locuințe, format din parter și 4 etaje. Complexul de locuințe va fi dotat cu spații de joacă, parcare la suprafață și parcare subterană, cu un număr total de 77 locuri de parcare.
 


Sursa informațiilor Alba24.


Pe aceeași temă: Cum dispare patrimoniul din Alba Iulia - martie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu