joi, 9 noiembrie 2017

Sesiunea Ştiinţifică Internaţională “Arheologia românească după 1990. Evoluţii şi rezultate”





Muzeul Dunării de Jos
Comunicat de presă

Muzeul Dunării de Jos, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, organizează în colaborare cu Muzeul Judeţean Ialomiţa, Sesiunea Ştiinţifică Internaţională “Arheologia românească după 1990. Evoluţii şi rezultate”. In Honorem Dragomir Nicolae Popovici.
Lucrările sesiunii la care participă specialişti de marcă ai arheologiei, istoriei clasice, istoriei medievale, moderne şi contemporane, din România, dar şi din Franţa şi Marea Britanie, se vor desfăşura în ziua de 10 noiembrie la Muzeul Judeţean Ialomiţa, iar în data de 11 noiembrie, la Muzeul Dunării de Jos, Secţia Arheologie, Călăraşi.
Importantă ca resursă culturală şi economică totodată, arheologia din România are un parcurs dominat de ideile şi practicile promovate de Vasile Pârvan şi Şcoala creată de acesta.
După anul 1989, arheologia s-a confruntat cu serioase şi profunde dificultăţi, dar a ieşit din acestea, după o lungă tranziţie, depăşind faze critice şi perioade de criză.
În cadrul lucrărilor de la Călăraşi, va fi lansat volumul Tezaure monetare din epoca geto-dacică descoperite în judeţul Călăraşi, autor Dr. Done Şerbănescu.
Facem pe această cale, o invitaţie tuturor celor ce doresc să afle noile tendinţe din cercetarea arheologică, dar şi ultimele noutăţi care privesc descoperirile arheologice, să participe, sâmbătă, ora 10, la lucrările de la Călăraşi. Participarea este gratuită.


Sursa informaţiilor Muzeul Dunării de Jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu