joi, 21 aprilie 2016

Simpozionul internaţional „Reprezentări, semne şi simboluri” - 21-23 aprilie 2016



COMUNICAT

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, în colaborare cu Consiliul Judeţean Hunedoara, organizează în perioada 21-23 aprilie 2016, cea de-a treia ediţie a simpozionului internaţional „Reprezentări, semne şi simboluri”. Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 21 aprilie 2016, de la ora 10.00, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia, urmând ca apoi cei 30 de participanți să se deplaseze, în vederea susținerii comunicărilor, în zona cetăților dacice din Munții Orăștiei.
Colectivul de organizare al simpozionului, format din dr. Nicolae Cătălin Rişcuţa, dr. Iosif Vasile Ferencz și dr. Oana Tutilă Bărbat, a stabilit ca lucrările științifice prezentate în acest an să aibă ca numitor comun reprezentările, semnele și simbolurile care s-au regăsit de-a lungul diferitelor perioade istorice în viața de zi de cu zi, dorindu-se ca ulterior comunicările să fie publicate, în limba engleză, într-un volum care să se alăture celor editate în anii trecuți.

Biroul Relaţii cu Publicul


Sursa informaţiilor Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.

2 comentarii:

  1. Este regretabil că auzim așa de târziu de o astfel de manifestare științifică, cu un subiect într-adevăr foarte interesant. Nu înțeleg pe organizatori de ce nu au făcut din timp cunoscut un astfel de eveniment. Parcă nu s-a dorit să afle toți cei interesați. În ceea ce mă privește, cred că am descoperit destule lucruri care se legau de tematica simpozionului: picturi și gravuri preistorice, megaliți gravați în Căliman. Întrucât toate aceste lucruri sunt publicate, mă întreb de ce cine organizează un simpozion cu o astfel de tematică nu cunoaște specialiștii din țară interesați eventual sș participe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua!
      Eu am distribuit evenimentul cum am aflat! Acesta este un simpozion care are loc în fiecare an, cu o temă diferită în fiecare an! Mai multe detalii și lămuriri puteți primi la Muzeul din Deva!
      Vă doresc o zi buna!

      Cu respect,
      Gligor Adrian Borza

      Ștergere