duminică, 6 decembrie 2015

Nicolae Ceauşescu ironizat pe o sticlă de vodcă


Să facem totu'!
CEAUŞESCU
VODKA
40% vol
FONDAT ÎN 25 DECEMBRIE 1989, ORA 16:00

* Eticheta face parte colecţia personală.
** Se pare că de fapt această vodcă a fost produsă în anul 1992.

Aceiaşi etichetă poate fi găsită şi în această bază de date: http://www.ceausescu.org/ceausescu_pictures/curiosa/source/152.html

Se pare că acest brand a avut mai multe variate, alta ar fi cea de mai jos.



 Sursa: http://www.okazii.ro/bauturi-alcoolice/vodka/vodka-nicolae-ceausescu-a35072593

Mai jos un articol interesant legat de subiectul articolului, cules din presă:

" Profesoara Mărioara Dumitru (51 ani) din Odobești, Vrancea, are o pasiune mai neobișnuită pentru un român, dar extrem de populara în rândul viticultorilor: aceea de a colecționa sticle de băuturi alcoolice. Cum aceasta pasiune e la fel de mare ca și cea pe care femeia o are pentru meseria ei, profesoara, inginer horticol la origine, a transformat laboratorul de viticultură și vinificație de la Liceul Agricol Odobești într-o vinotecă în miniatură. Nicolae Ceaușescu și Mihail Gorbaciov sunt foștii lideri comuniști a căror glorie a mărit cifra de afaceri a unor întreprinzători, zâmbind de pe etichetele sticlelor de vodcă.

Pentru o profesoară de la un liceu din orașul Odobești, vodca Ceaușescu a devenit obiect de colecție cu care se mândrește.

Mărioara Dumitru a făcut o pasiune din a colecționa vinuri și chiar etichete de vinuri celebre, pe care le are expuse în laboratorul de viticultură și vinificație pe care l-a înființat în anii '90 la Liceul Agricol. Printre sticlele de "Galbena de Odobești" sau "Sauvignon blanc" oricine poate admira și zâmbetul lui Nicolae Ceaușescu de pe eticheta unei sticle de vodcă, produsă în 1992 de o firmă din București.


Colecționara așteaptă vodcă "Saddam Hussein"

"Prin 1992 aveam un magazin în Odobești și aduceam diverse băuturi alcoolice. La un moment-dat am găsit, într-un depozit "vodka Nicolae Ceaușescu" și am luat la început mai puțin să văd dacă merge. Pot să vă spun că se vindea foarte bine. Lumea o cumpăra din curiozitate. Am mai rămas cu această sticlă, pe care nu o dau nici în ruptul capului", ne-a spus profesoara. Ea recunoaște că a fost membru de partid, dar spune ca nici pe departe nu este un fan a fostului dictator. "Păstrez sticla ca pe o curiozitate, nu din alt motiv. Dacă ar apărea "vodca Saddam Hussein", aș avea în laborator și o astfel de sticlă", ne-a asigurat femeia. Lânga "vodca Nicolae Ceaușescu" profesoara a așezat o alta sticla de vodcă, al cărei nume e și el destul de celebru: "Kazaciok", în vecinătatea acestora aflându-se șampanie din Italia: "Veridicchio di Matelica" și cel mai vechi vin al colecției, un Muscat Otonel din podgoriile Cotești, Vrancea din 1973.

"Cel mai vechi vin din laborator e cel din '73, însă eu mă pot lăuda cu faptul ca am băut un vin de o vârsta cu mine - 1952. L-am băut cu soțul într-un moment special, când am împlinit 25 de ani de căsnicie", ne-a spus profesoara, care ne-a asigurat ca până în prezent nici un elev nu a "râvnit" la băuturile din colecția sa."



Sursa informațiilor: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ceausescu-zambeste-de-pe-sticla-de-vodca-58319.html

4 comentarii:

  1. Aceasta sticla de vodca ,,Vodca Ceausescu '' a fost produsa in 1990 in primavara cand am si cumparat-o.Este adevarat ca a aparut in cateva variante si ca sticla si ca eticheta.Eu am cumparat-o doar pe aceasta cu forma alungita si cu capac metalic ca si cel de Pepsi.Dupa ce am achizitionat-o la putin timp am fost plecat din tara 4 ani.La intoarcere nu am mai vazut pe piata din Romania aceasta ,,curiozitate''.
    Am venit cu aceste precizari pentru evcentualii colectionari care nu au apucat acele vremuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. O am și eu sticla e sigilata sper sa crească ca valoare


    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu una sigilata.astept sa cresca pretul.

    RăspundețiȘtergere