vineri, 18 decembrie 2015

Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului vă invită luni, 21 decembrie, ora 12 :00, la vernisajul expoziţiei „Pentru o istorie a simbolurilor: Tatuajul în România”



Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului vă invită luni, 21 decembrie, ora 12 :00, la vernisajul expoziţiei „Pentru o istorie a simbolurilor: Tatuajul în România”.

Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti împreună cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” și aduce în premieră în fața publicului braşovean colecția didactică de tatuaje realizată de dr. Nicolae Minovici încă de la finalul secolului al XIX-lea.
Nicolae Minovici (1868-1941) este autorul primei sinteze a problematicii tatuajelor din spaţiul românesc, iar teza sa de licenţă, Tatuajurile în România” publicată în anul 1898, rămâne o lucrare de referinţă pentru medicina românească.
O istorie a tatuajelor în societatea românească subliniază simboluri individuale care se întâlnesc de la delincvenţi până la înalta societate.
Din perspectiva istoriei cotidianului urban actual, a impactului modernizării accentuate şi rapide, în care oamenii sunt asaltaţi de probleme, multe dintre simbolurile tatuate reprezintă fie o formă de protest faţă de o lume greu de suportat, fie o modalitate de afişare sau afiliere la un grup.
Expoziţia poate fi vizitată până în luna aprilie 2016, de marţi până duminică, între orele 9-17, la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului din Piaţa Sfatului nr. 15.


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu