marți, 13 octombrie 2015

Târgul lui Brumărel@Piața Tărănească și Meșter(Ești)! - Ediţia de BRAŞOV


Piaţa Țărănească și Meșter(Ești)! în parteneriat cu Primăria Oraşului Brașov revin cu o nouă ediție a târgului de produse naturale tradiționale și a salonului cu obiecte meșteșugărești în Piaţa Sfatului din 16 până în 18 octombrie 2015. Producători din toate zonele ţării, dar și meșteșugari renumiți vor fi prezenți cu rețete de tradiție și demonstrații de meșteșuguri transilvane și nu numai, dis - de - dimineață până seara târziu.
Veți putea degusta preparate tradiționale afumate din carne de porc de la Sibiu. Produsele de post sunt la mare cinste. Veți regăsi zacuşti, dulcețuri și siropuri, salate la borcan sau sosuri delicioase de ardei copți sau ghebe, preparate după rețete diverse, specifice zonelor de proveniență.

Nu lipsesc merele, mierea și produsele apicole extrase din stupine din Brașov, Ilfov, sau Cumpăna, jud. Constanta , sucul natural de mere, ceaiurile, tincturile, siropurile și alifiile preparate cu ingrediente din Munții Apuseni, cosmetice naturale din București.

Nu vor lipsi dulciurile felurite, de post și de dulce, preparate după rețete delicioase din Brașov, prăjiturile tradiționale din Maramureș, plăcintele și prăjiturile săsești din jud. Sibiu, dulciurile de casa: ciocolata, gilias, halviță de post din miere și ciuin din Lipova, județul Arad, de la Casa Petra, turta dulce de post de la Pitești.

Continuând seria promovării meșteșugurilor tradiționale revenim weekendul acesta cu demonstrații executate cu măestrie de meșteri transilvani și nu numai, care vor veni să vă arate că meșteșugul reprezintă, generație după generație, artă și dragoste pentru locurile și comunitățile unde viețuiesc .

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre sculptori, țesătoare, tăbăcari, pictori de icoane, creatori de jucării sau podoabe, sticlări și fel de fel de artizani. Toate standurile meșteșugărești participante vor face ateliere demonstrative.

Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/events/1467901596849772/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu