miercuri, 7 octombrie 2015

Saltland Călătorii virtuale prin peisajele culturale salifere ale Transilvaniei 26 septembrie - 15 noiembrie 2015



Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe a demarat proiectul Saltlandcare dă posibilitatea publicului să facă astfel de călătorii.
Proiectul îşi propune să prezinte într-un mod atractiv şi accesibil rezultatele cercetărilor efectuate în domeniul sării în ultimii zece ani şi vine în continuarea mai multor lucrări de specialitate şi volume pe acest subiect, publicate în ultimii ani, a declarat directorul muzeului, Valeriu Kavruk.
Călătorie virtuală va fi realizată prin intermediul unor DVD, care vor conţine un film de aproximativ 40 de minute şi care va fi difuzat în muzee partenere, instituţiide cultură şi de învăţământ, precum şi un film de circa zece minute care va fi postat pe site-ul muzeului şi pe reţelele de socializare. Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional cu suma de 50.000 de lei şi va fi lansat pe 15 noiembrie a.c.
Proiectul va continua cu realizarea unei expoziţii în care vor fi prezentate câteva dintre cele mai valoroase obiecte descoperite în timpul cercetărilor arheologice (Mara Deleanu). 


Sursa informaţiilor: http://sanuuitam.blogspot.ro/2015/10/saltland.html?spref=fb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu