Proiectul „Leacuri și remedii din drogherii și farmacii. Arheologia vieții cotidiene din Bucureștiul secolului al XIX-lea”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, își propune să aducă în atenția publicului larg universul drogheriilor și farmaciilor din Bucureștiul secolului al XIX-lea, printr-o combinație inedită de piese arheologice, imagini de epocă, documente de arhivă, reclame, articole din presa vremii și modele 3D.
Fragmentele de recipiente farmaceutice, borcane pentru cosmetice și instrumente medicale devin mărturii ale practicilor de îngrijire, ale comerțului cu medicamente și ale preocupărilor pentru sănătate și estetică din acea perioadă.
Proiectul include digitizarea 2D și 3D a unor piese semnificative din cadrul Colecției de Arheologie a Muzeului Municipiului București, elaborarea unui catalog bilingv, organizarea a două expoziții (cu postere și obiecte), a unui atelier educațional și a unei conferințe dedicate publicului larg.
Mai multe detalii despre proiectul organizat de #MMB și activitățile desfășurate vor fi disponibile în curând pe site-ul nostru oficial și pe platformele noastre de socializare.
Parteneri: Institutul Național al Patrimoniului - Direcția Patrimoniu Digital - cIMeC & Laboratorul de Arheologie „Dinu Theodorescu” din Facultatea de Istorie-UB.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
#MMB #recipientefarmaceutice #drogherii #ArheologieDigitală #BucureștiulsecoluluialXIXlea #PatrimoniuCultural #AFCN
Sursa informațiilor Muzeul George Severeanu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu