luni, 21 octombrie 2019

Medalia românească: Emil Racoviţă






„Pe scara fără sfârşit a vremurilor, încet-încet trudeşte omenirea, când trasă în jos spre întuneric de superstiţiile ignoranţei, când trasă în sus spre lumină de adevărurile ştiinţei…

A şti sau a nu şti, aceasta e întrebarea!

A şti înseamnă pentru omenire: organizare temeinică, activitate raţională, cooperare, solidaritate, evoluţie paşnică.

A şti înseamnă pentru om: a-ţi trăi timpul de a fi cu mulţumire şi a aştepta clipa de a fi cu seninătate.”

Emil Racoviţă

🏅 Monetaria Statului a lansat in anul 2018 produsul medalistic „150 de ani de la nașterea lui Emil Racoviță”, din cadrul programului medalistic aferent, secțiunea: „Aniversări – Personalități și evenimente istorice”.

Aducem un prinos de respect și prețuire savantului Emil Racoviţă – personalitate de excepție a neamului românesc, biolog de renume mondial, explorator polar, fondator al biospeologiei şi al primului institut de speologie din lume.

Meritele sale incontestabile – pionier al științei, devotament în dezvoltarea științei și culturii – au fost recunoscute atât în țară cât și în străinătate și i-au fost răsplătite de autoritățile de stat prin decernarea a numeroase decorații, cele mai înalte onoruri fiind “Steaua României” şi “Legiunea de Onoare” franceză.

Setul medalistic omagial, emis într-un tiraj de 100 exemplare, este format din medalie, broșură și cutie de prezentare.

Prețul, la care poate fi achiziționat acest produs de colecție, este de 304 lei/ bucată, inclusiv TVA.

Date tehnice:
☑️ Aliaj: Argint 925‰
☑️ Diametru: 37 mm
☑️ Greutate: 32,76 grame
☑️ Finisaj: fosforescent
☑️Tiraj fix: 100 bucăți

🔰Setul medalistic – compus din medalie, pliant și cutie de prezentare – poate fi achiziționat de la magazinele noastre din bd. Ion Mihalache nr. 119 și str. Fabrica de Chibrituri nr. 30.

📧Pentru comenzi / info, vă rugăm să ne transmiteți un mesaj prin email la: magazin.filaret@monetariastatului.ro și magazin.mihalache@monetariastatului.ro



Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu