duminică, 17 septembrie 2017

Ediţia a IV-a a Festivalului "Antiquitas Rediviva" - PROGRAM



Ediția a IV-a a Festivalului "Antiquitas Rediviva", începe vineri, 22 septembrie 2017.
De la ora 10.00, la Școala Gimnazială nr.26 din Galați, elevii vor participa la un atelier de coafură romană, la un atelier de desen arheologic și vor putea vizita o expoziție cu imagini reprezentând antichitatea pe aceste meleaguri.

De la ora 17.00, în aceeași zi, vă așteptăm pe Faleza inferioară, pentru a vă bucura de parada Asociațiilor de reconstituire istorică, dacii, romanii, sarmații, gladiatorii și hunii poposind din nou pe malul Dunării. Parada se va desfășura între Palatul Navigației și Foișorul Mare.

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, de la ora 10.00, vă așteptăm la Stadionul "Portul Roşu", intrarea din strada D. Bolintineanu, pentru a participa la o frântură din istoria zbuciumată a antichității, asistând la luptele de gladiatori, luptele dintre daci și romani, luptele dintre daci, sarmați, romani și popoarele migratoare.
De la ora 15.00, în Gradina Publică, veți putea trage cu arcul, veți putea face fotografii cu membrii asociațiilor de reconstituire istorică, veți putea participa la atelierele demonstrative și interactive. Cu alte cuvinte, un crâmpei din stilul de viaţă al antichității va fi prezentat în Grădina Publică.

Intrarea, ca de obicei, este liberă.

Vă așteptăm!


Sursa informaţiilor Direcția Județeană pentru Cultură Galați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu