marți, 3 mai 2016

Tur cultural la castele - Transilvania Festivă



Mergem pe urmele familei Bánffy, explorăm castelul numit odinioară Versaillesul Transilvaniei şi continuăm, la cel de-al doilea castel al familiei Bánffy, cu povestea baronului artist ce a realizat, alături de meșteri instruiți în atelierul său din castel, unele dintre cele mai spectaculoase decoraţiuni interioare, care pot fi admirate și în prezent. Apoi continuăm spre un sat săsesc pitoresc, unde vizităm biserica fortificată și savurăm o masă sănătoasă în gospodăria familiei Schuster.

Obiective vizitate:
Cetatea Alba Carolina
Castelul Bánffy din Răscruci
Castelul Bánffy din Bonțida / Bánffy Castle, Bontida
Centrul istoric al Clujului
Biserica fortificată din Moșna, Sibiu
Ferma ecologică Bio-Moșna

Bunătăți:
Clătitele de la Răzvănărie
Produse din ferma ecologică Bio-Moșna

Pentru a participa trebuie să vă înscrieți pe pagina turului. După completarea formularului de înregistrare, veți primi prin email instrucțiunile pentru finalizarea rezervării.

ÎNSCRIERI și PROGRAMUL DETALIAT --- http://castlebreak.ro/transilvania-festiva-2/

****
Castle Break este un demers îndrăzneţ care îşi propune o serie de tururi culturale la castele și conace din România pentru toți cei care vor să le descopere istoria şi poveştile presărate de nostalgie și mister. Alături de acestea vin alte situri istorice valoroase, ateliere de meşteri locali, bucate tradiţionale, degustări de vinuri alese, asociaţii cu proiecte îndrăznețe și oameni cu povești inedite.


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu