marți, 17 mai 2016
Kara Eflak-de la Bucureşti şi până la Stanbul. Muzica din Principatele Române şi Imperiul Otoman în secolele XVIII-XIX
Centrul de Studii Turce vă invită la o nouă întâlnire dedicată istoriei și civilizației otomane având ca temă centrală de aceasta dată muzica.
Invitatul lunii mai, Constantin Raileanu este doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din București (2007-2014), dublu licențiat al aceleași instituții la secțiile de Dirijat Cor Academic (2004-2007) și Muzică Bizantină (2001-2006) și licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxa Iustinian Patriarhul din București în Istoria și Filosofia Religiilor secția Pastorală (1997-2001).
Este compozitor, muzicolog, dirijor, solist vocal, specialist și cercetător independent al muzicii vechi de sorginte orientală, fondator și coordonator al Ansamblului cameral Anton Pann alături de care a susținut peste 500 de concerte toate încununate de un real succes.
A organizat și participat în proiecte naționale și internaționale precum "Când Brizantul eram noi" 2011, festivalul internațional Dimitrie Cantemir 2012 din cadrul Carnavalului din Veneția, Unicorn național tour 2015, ziua Europei în Ankara și Izmir, s.a. Munca sa este recunoscută și apreciată de cercetători și muzicieni la nivel internațional ca Walter Feldman, Kiya Tabassiyan, Kyriakos Kalaitzidis, Fikret Karakaya, Tolgahan Cogulu, Ahmed Sahin, Derya Turkan, Vincent Segal, Emmanuel Hovhanessian, Neva Osgen, Nicolae Gheorghita, Teodor Tutuianu, Octavian Nemescu, Mihail Diaconescu, Constantin Rapa, Florin Lerescu, Mehmet Bitmez, s.a.
Susține cursuri particulare de antropologie muzicală aplicată pe muzica bizantină și pe sistemele modale din Asia Mică, cursuri de canto și dirijat.
Întâlnirea va avea loc la Sala de consiliu a Facultății de istorie, etaj 1.
Sursa informaţiilor aici.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu