joi, 26 mai 2016

Târg cu meșteri și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român



În perioada 27 – 29 mai 2016 vă așteptăm la Târg cu meșteri și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, din București, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

În aceste trei zile aveți prilejul de a cunoaște meșteri veniți din toate colțurile țării. Iconari, olari, cioplitori, lingurari, pielari, rudari și încondeietoare vin să prezinte la târg lucruri meșteșugite cu dragoste și multă pricepere, dar și să împărtășească, celor interesați, tainele muncii lor. Icoane, vase din ceramică, podoabe tradiționale, obiecte din lemn pentru gospodărie, mobilier pictat, ouă încondeiate și alte obiecte frumoase vor putea fi târguite aici.

Pentru cămări îmbelșugate, producătorii aduc preparate sănătoase, pentru toate gusturile: produse din carne de porc Mangalița sau de vânat, afumate în afumătoare tradițională, cu foc din rumeguș de lemn de fag, brânzeturi proaspete din lapte de capră sau de oaie, fructe și legume de sezon, miere și păstură, vinuri și țuică de prune, turtă dulce de Covasna, cozonaci bucovineni, poale’ n brâu, prăjituri de casă, plăcinte boierești, murături asortate și zacuscă, clătite cu dulcețuri aromate și sucuri naturale.

Anticarii din curtea interioară așteaptă vizitatorii cu lăzi de zestre, blidare, unelte vechi, ciubere, lingurare, mobilier țărănesc și costume populare autentice.

Bucătarii vă vor ademeni cu mâncăruri delicioase, gătite la ceaun: papricaș de pui, fasole cu ciolan, varză dulce cu costiță afumată de porc, borș de pește și sărmăluțe cu mămăliguță. Pe grătar se vor frige păstravi, mititei și cârnăciori proaspeți.

Program: zilnic între orele 10 și 19

Organizatori: Fundația Kogaion 115 și Soram Consult


Sursa informaţiilor Muzeul Național al Țăranului Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu