joi, 21 ianuarie 2016

Vernisajul expoziției „Patrimoniu construit în Cartierul Parcul Sub Arini din Sibiu” la Centrul de Cultură al U.A.R. str. Jean-Louis Calderon nr. 48





Joi, 21 ianuarie 2016, la ora 16:00, va avea loc vernisajul expoziției „Patrimoniu construit în Cartierul Parcul Sub Arini din Sibiu” la Centrul de Cultură al Uniunii Arhitecților din România din str. Jean-Louis Calderon nr. 48.

Școala de vară a studenților Facultății de Arhitectură a Universității „Spiru Haret” din București desfășurată în luna iulie 2015 a fost organizată la inițiativa Primăriei Municipiului Sibiu reprezentată de doamna arhitect-șef, dr. arh. Ioana Urdea și a avut drept scop cercetarea și demonstrarea necesității instituirii statutului de zonă protejată construită pentru Cartierul Parcul sub Arini din Sibiu (fosta parcelare Drotleff), recomandat și prin prevederile PUG-ului Municipiului Sibiu/ Regulamentului local de urbanism (2012). Activitatea de cercetare s-a desfășurat în București și în Sibiu și a constat în studierea documentelor existente în arhivele din București și Sibiu și analiza la fața locului a elementelor definitorii unei zone construite protejate, printre care: fondul construit existent (starea clădirilor, funcțiunea, regimul de înălțime, regimul de aliniere, elemente stilistice), parcelarul existent. Concretizarea acestei cercetări este organizarea unor expoziții care militează pentru includerea unora dintre clădirile studiate în categoria de monument istoric.

Prima expozitie a fost deschisă în perioada 03 - 13 decembrie 2015 la Teatrul Național din București.

Coordonatori:
Lect. dr. arh. Sidonia Teodorescu
Lect. dr. arh. Gabriela Petrescu
Lect. dr. arh. Marilena Doina Ciocănea
Facultatea de Arhitectură a Universității „Spiru Haret”


Sursa informaţiilr aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu