marți, 19 ianuarie 2016

Lansarea albumului "Regalitatea şi Marea"



Muzeul Național Peleș, în colaborare cu Muzeul de Artă Constanţa şi Editura Monitorul Oficial, vă invită miercuri, 20 ianuarie 2016, la ora 13.00, în Holul de onoare al Castelului Pelișor, la lansarea albumului Regalitatea şi Marea, semnat de dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanţa.

Potrivit autoarei, volumul se referă exclusiv la Regele Carol I şi Regina Elisabeta şi se concentrează în jurul proiectului regelui de a moderniza Dobrogea şi implicit, Constanţa.
„Am pornit de la ideea că revenirea Dobrogei la patria mamă a fost foarte dorită de Carol I, care considera că este foarte important ca ţara să aibă ieşire la mare. Vorbesc, în acest volum, despre tot ce s-a întâmplat în Constanţa, în Dobrogea, din punct de vedere al investiţiilor, prin deciziile Regelui, ale Guvernului şi ale prefecţilor care s-au succedat: Catedrala, Moscheea Carol I, faleza, Cuibul Reginei. Cu alte cuvinte, despre planurile lui Carol I legate de dezvoltarea şi de sincronizarea Constanţei, a Dobrogei cu valorile europene”.

Dr. Doina Păuleanu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucureşti, secţia „Istoria şi Teoria Artei“, promoţia 1971, este doctor în istorie şi a publicat mai multe lucrări de istoria artei, antropologie urbană, imagologie şi management cultural (Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres, 2008; Ordinul Meritul Cultural, in grad de Ofiter, 2004; Premiul Uniunii Artistilor Plastici din Romania pentru crtitica de arta/istoria artei, 2004 s.a.)


Sursa informaţiilor Muzeul Național Peleș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu