joi, 21 ianuarie 2016

EXPOZIȚIE TEMPORARĂ RETROSPECTIVĂ - Muzeul Etnografic al Transilvaniei



Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită, începând de vineri, 22 ianuarie 2016, în Spațiul Expozițional din Piața Ștefan cel mare nr. 5, la expoziția de fotografii intitulată „Restaurare-Conservare. Retrospectiva 2015”. Expoziția cuprinde fotografii cu activitatea Laboratorului de Restaurare-Conservare al Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Laboratorul de Restaurare si Conservare al Muzeului Etnografic al Transilvaniei are 9 specialisti si experti in conservare si restaurare patrimoniu mobil. Expozitia Retrospectiva 2015 si-a propus sa prezinte publicului larg fata nevazuta a acestei profesii, detalii din timpul lucrului, etape ale procesului de restaurare, evenimentele importante care au necesitat concursul specialistilor Laboratorului. In anul 2015 specialistii au restaurat 86 piese si au conservat 625 piese din patrimoniul muzeului. Au participat la etalarea a 13 expozitii temporare si la organizarea Salonului Național de Restaurare-Conservare, Ediţia a III-a si a Simpozionului "Patru decenii de funcționare a Sistemului Românesc de Conservare și Restaurare a Patrimoniului Cultural Național". Pregatirea profesionala continua a dus la atestarea ca experti a doi dintre specialistii laboratorului. Activitatea stiintifica a fost marcata prin participarea la 11 Sesiuni stiintifice, workshop-uri, saloane de restaurare, desfășurate în Cluj, Bistrita, Bucuresti, Alba -Iulia, Sibiu, Valenii de Munte, Oradea, Craiova, Zalau, prin publicarea a 6 articole in reviste de specialitate din tara si strainatate si prin colaborarea cu cercetatori din alte institutii. Munca specialistilor a fost incununata la Salonul National de Restaurare, organizat de Muzeul Olteniei, Craiova prin decernarea Marelui Premiu la sectiunea Lemn Policrom si Diploma "Mie imi pasa!" decernata de Muzeul Judetean de Istorie si Arta, Zalau.

Vă așteptăm și în celelalte două locații ale Muzeului, atât la Palatul Reduta (str. Memorandumului nr. 21), cât și în Parcul Etnografic (str. Tăietura Turcului f.n.). 


Sursa informaţiilor Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu