miercuri, 17 octombrie 2018

Un bărbat din Bihor a descoperit sute de monede în timp ce săpa un șanț în propria curte

Un bărbat din satul Groși (comuna Aușeu) din județul Bihor a descoperit sute de monede din argint, în timpul lucrărilor la un șanț din curtea sa.Descoperitorul a predat primăriei monedele găsite, iar autoritățile locale vor preda tezaurul Muzeului Țării Crișurilor din municipiul Oradea. 

Bărbatul are dreptul să primească o recompensă pentru descoperirea și predarea comorii. Deocamdată nu au fost precizate tipul și vechimea monedelor.Sursă informații și imagini: alesdonline.ro.


Sursa informațiilor Harta Comorii.

UPDATE/informații suplimentare

Un localnic din comuna Groși Jud. Bihor a găsit aproximativ 400-500 (monede) buc (groși transilvăneni)


Sursa informațiilor aici.

  UPDATE 2 /informații suplimentare


Un sătean dintr-o comuna bihoreană a descoperit între 400-500 de monede de argint în timp ce săpa un șanț în propria curte.

Este vorba despre Ilea Nicu cunoscut de localnici ca DUDU din Groși, comuna Aușeu, care a predat monedele găsite în propria curte la primăria din comună. Autoritățile locale le vor preda Muzeului Ţării Crișurilor din Oradea.

Pentru că a făcut această descoperire complet întâmplator, în timp ce făcea lucrări în curtea casei, și pentru ca le-a predat autorităților, bărbatul are dreptul la 30% din valoarea comorii descoperite.


Sursa informațiilor AlesdOnline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu