marți, 24 iulie 2018

ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi – com. Târgşoru Vechi, jud. Prahova






Vineri, 27 iulie 2018, ora 11.00, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române organizează ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi – com. Târgşoru Vechi, jud. Prahova. Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, județul Prahova pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.
Cercetările arheologice în perimetrul rezervaţiei au fost iniţiate în anul 1956, pe teritoriul fostului târg medieval de la Târgşor, de Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române şi Muzeul de Istorie al Regiunii Ploiești – actualmente Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
Colaborarea de peste 60 de ani dintre cele două instituţii a generat acumularea unei cantități importante de informații şi artefacte, a contribuit la rescrierea istoriei locului pe malurile pârâului Leaota şi a evidenţiat urme de locuire ce definesc toate epocile din paleoliticul superior şi până în secol al XIX-lea.
Târgşoru Vechi este un loc încărcat de istorie, de care oamenii locului trebuie să se apropie, pentru ca identitatea comunității să se fundamenteze şi pe trecutul său.
Programul cuprinde: omagierea arheologilor Gheorghe Diaconu și Dan Lichiardopol; vizionarea expoziţiei foto-documentare „România Centenar” şi vernisarea expoziţiei de sit „Târgșoru Vechi – un sit milenar” care prezintă monumentele arheologice identificate și cercetate la Târgșoru Vechi în cei peste 60 de ani de cercetări sistematice.
dr. Bogdan Ciupercă



Sursa informațiilor Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu