miercuri, 16 august 2017

Vara Cristalelor 2017



Piatra națională a statului Chile, lapis-lazuli, simbol al puterii pentru chinezii antici este vedeta de la Vara Cristalelor 2017

Între 25-27 august 2017 institutul Geologic al României prin Muzeul Național de Geologie, organizează evenimentul Vara Cristalelor 2017.
Piatra semiprețioasă formată din 4 minerale (calcit, lazurit, sodalit și pirită) în nuanțe spectaculoase de albastru cu inserții albe și aurii este prezentată în cadrul evenimentului in forme diverse, fie obiecte de decor, bijuterii sau eșantioane. Acestea sunt aduse pentru eveniment din Africa de Sud, Angola și Rwanda iar cele mai spectaculoase eșantioane, cu deosebita valoare estetica provin din Chile.
Lapis - lazuli este cunoscuta de mai bine de 7.000 de ani. În piramidele egiptene au fost găsite mici obiecte confecționate din lazurit; a fost utilizat de babilionieni, iar pentru chinezii antici era un simbol al
puterii. Din acest material grecii și romanii au sculptat figurine, amulete, vase și sigilii. Până la sintetizarea sa, în 1828, pigmentul ultramarin era fabricat din lazurit pisat, amestecat cu ceară și ulei.
La ediția din acest an a evenimentului Vara Cristalelor participa peste 20 de expozanți, pasionați de geologie, dar și de cristaloterapie.
Vizitatorii interesați pot găsi și achiziționa minerale din regiuni miniere renumite din România:
Baia Mare, Banat, Munții Apuseni. Dar, cea mai mare parte din exponatele prezente la Vara Cristalelor
2017, provin din aproape toată lumea, din țări cu tradiție în exportul de minerale: Brazilia, India, Mexic, Peru, Namibia, Algeria, Madagascar, Norvegia, Islanda, Maroc, Africa de Sud, Spania, Australia, Rusia.
Prețul unui bilet de intrare la eveniment este de 4 lei, intervalul orar de vizitare: 10.00-18.00
(ultima intrare 17.30); Informații la telefon: 031/438.17.44 www.geology.ro


Sursa informaţiilor Muzeul Naţional de Geologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu