joi, 3 august 2017

7 AUGUST 2017 – ECLIPSĂ PARȚIALĂ DE LUNĂ



7 AUGUST 2017 – ECLIPSĂ PARȚIALĂ DE LUNĂ


Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău vă invită la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” să participați la o sesiune de observații astronomice în noaptea de 7 spre 8 august 2017.
În condițiile în care cerul va fi senin se vor face observații astronomice între orele 20:35 și 23:51 asupra eclipsei parțiale de Lună ce va avea loc în acea noapte, eclipsă care va fi vizibilă și din România.

Eclipsele de Lună se produc atunci când Soarele, Pământul și Luna se aliniază, Luna intrând astfel în umbra Pământului. Dacă Luna intră (parțial sau total) în conul de umbră a Pământului, ea se întunecă și capătă o nuanță roșiatică, atunci producându-se o eclipsă parțială sau totală de Lună. Dacă Luna intră doar în conul de penumbră a Pământului, întunecarea ei este mai puțin vizibilă, atunci producându-se o eclipsă de Lună prin penumbră.

Eclipsa parțială de Lună din 7 august va fi vizibilă din Bacău începând cu ora 20:35, când Soarele va apune, imediat după începutul eclipsei parțiale. Maximul eclipsei se va produce la ora 21:21, moment în care 25% din diametrul Lunii se va afla în umbra Pământului. Faza de parțialitate se va sfârși la ora 22:18, când Luna va fi ieșită deja în totalitate din conul de umbră a Pământului, eclipsa terminându-se la ora 23:51, când Luna va ieși și din penumbra Pământului.

Persoane de contact: echipa de muzeografi ai Observatorului Astronomic
Telefon: 0234/513724
Prețul biletului pentru observații astronomice este de 2 RON.
Vă așteptăm!


Sursa informaţiilor Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu