marți, 8 august 2017
Manifestarea „Meşteşuguri tradiţionale – utilitar şi decorativ”
La Muzeul de Artă Populară Constanţa se va desfăşura în perioada 13 – 16 august 2017 manifestarea „Meşteşuguri tradiţionale – utilitar şi decorativ” din seria evenimentelor estivale dedicate prezentării meşteşugurilor populare româneşti, în continuitate şi evoluţie artistică.
Manifestarea pune în evidenţă patru dintre îndeletnicirile meşteşugăreşti tradiţionale: prelucrarea lemnului, olăritul, realizarea instrumentelor muzicale populare şi pielăritul.
La Constanţa vor fi prezenţi 5 meşteri populari. Din centrul Băbeni – Vâlcea, specializat în prelucrarea lemnului, este invitat un meşter popular care lucrează obiecte de utilitate gospodărescă.
Din zona Dâmboviţei va fi invitat un cunoscut creator popular care reprezintă meşteşugul prelucrării artistice a lemnului prin obiecte decorative şi de cult.
Olăritul va fi reprezentat de cunoscutul centru Horezu – Vâlcea, de unde va veni la Constanţa un meşter olar, care va face şi demonstraţii de lucru la roata olarului.
Un meşteşug de veche tradiţie este acela al confecţionării instrumentelor muzicale populare, reprezentat la Constanţa de un meşter din Muntenia.
Pielăritul va fi reprezentat de un meşter care confecţionează obiecte din piele – opinci, curele, chimire.
Aceasta manifestare prezintă tradiţia şi evoluţia meşteşugurilor populare în timp.
Sursa informaţiilor Muzeul de Artă Populară Constanţa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu