marți, 18 iulie 2017

EXPO CRISTAL la Muzeul Geologic



27, 28, 29 și 30 iulie 2017 sunt declarate zile prețioase la Muzeul Național de Geologie, ediția specială a Expo Cristal se va desfășura în aceste zile.
În spațiul expozițional, dedicat interacțiunii cu deosebita lume a pietrelor prețioase, semiprețioase și a cristalelor, peste 30 de expozanți, pasionați de lumea plină de formă și culoare a acestora, vor expune sub egida EXPO CRISTAL la Muzeul Geologic, cele mai spectaculoase bijuterii dar și eșantioane în forma
brută: coliere și brățări din smarald, safir sau opal dar mai ales seturi din rubin cu zoizit. Vedeta expoziției este de data aceasta data rubinul cu zoizit.
Cunoscut de peste două secole, rubinul cu zoizit este numit și anyolit. Denumirea provine din limba poporului Massai din Tanzania și se referă la culoarea verde (anyoy) a masei de zoizit care înglobează prețioasele rubine.
Piesele care se vor expune în cadrul evenimentului provin din Kenya, Norvegia, India, Pakistan și Brazilia.
Datorită proprietăților sale spectaculoase (cea mai importantă fiind pleocroismul), rubinul cu zoizit este unul din cristalele preferate ale bijutierilor dar și cristalul propus de MNG și de expozanți pentru luna iulie.
Prețul unui bilet de intrare la eveniment este de 4 lei, intervalul orar de vizitare: 10.00 - 18.00
(ultima intrare 17.30); Informații la telefon: 031/438.17.44 www.geology.ro


Sursa informaţiilor Muzeul Național de Geologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu