miercuri, 15 iunie 2016

Broderie săsească- tehnici de realizare a unei broderii


COMUNICAT DE PRESĂ
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează în perioada 1 - 31 iulie 2016, în cadrul Școlii de Vară, atelierul ”Broderie săsească- tehnici de realizare a unei broderii ”.
Proiectul, inițiat de d-na muzeograf Elena Pleniceanu se adresează copiilor din clasele gimnaziale care doresc să învețe tehnici de realizare a broderiei săsești .
Atelierul se va desfășura pe parcursul lunii iulie a acestui an, marțea și joia, în intervalul orar 10.00 – 12.00, la Casa Argintarului, strada Dornei, nr.5, Bistrița. Concret, după ce copiii vor afla o serie de informații tematice, vor fi ajutați să realizeze singuri câteva tipuri de broderie săsească. Echipa de proiect va pregăti desene inspirate după vechi modele săsești de broderie și va imprima alături de copii materialul cu decorul ales. Se va lucra pe pânză de bumbac, cu ață specială pentru broderie. Materialele vor fi asigurate de către Complexul Muzeal Bistrița - Năsăud.
Sfârșitul învățării acestui meșteșug se va încheia cu o mini expoziție care va cuprinde toate lucrările elevilor realizate pe parcursul atelierului. Ele vor fi expuse alături de modelele de inspirație ale acestora. Vernisarea expoziției se va face împreună cu elevii participanți, părinții, colegii, rudele lor și toți cei interesați.
Elevii implicați în activități vor primi diplome de participare.
Înscrierile la atelier se vor face în perioada 15 - 25 iunie 2016, la Casa Argintarului, strada Dornei, nr.5.
Atenție, locurile sunt limitate!

Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș


Sursa informaţiilor Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu