luni, 15 februarie 2016

Lansarea revistei de specialitate a muzeului etno.brasov.ro - percepții, medii culturale, comunicare, Nr. 7-8/ 2013-2016



Muzeul de Etnografie Brașov vă invită marți, 16 februarie 2016, ora 13:00, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului situat în Piața Sfatului nr. 15, unde va avea loc lansarea revistei de specialitate a muzeului etno.brasov.ro - percepții, medii culturale, comunicare, Nr. 7-8/ 2013-2016.

Sumarul revistei cuprinde o gamă largă de preocupări ale specialiștilor Muzeului de Etnografie Brașov: prezentarea expozițiilor tematice precum și schema și nucleul de expunere a acestora; contribuții științifice și ale colaboratorilor, cercetări diverse ca tematică privind: arta dantelei din sud-estul Transilvaniei, icoanele pe sticlă din Țara Făgărașului, obiceiuri agro-pastorale din zona Rupea, mijloacele de trasport la ceangăii din Săcele, originalul lexic dialectal al sașilor din Cristian precum și preocupări privind educația muzeală. Un gând pios de prețuire se îndeaptă spre cei care ne-au fost aproape: renumitul meșter popular din Scheii Brașovului Nicoale Purcărea, dar și etnografi de prim rang, Ioan Godea și Ghe. Pavalescu. Recenzia pertinentă a prof. dr. Ioan Opriș scoate în evidență valoarea și demersul singular al cercetării etnografice de tip monografic al volumului II, „Sașii despre ei înșiși”, coordonator dr. Ligia Fulga.
Revista de specialitate a Muzeului de Etnografie Brașov, etno.brasov.ro nr. 7-8/2013-2016 și-a propus să trateze în premieră aspecte de muzeologie etnografică și antropologică mai puțin dezbătute până acum.

Vă așteptăm!


Sursa informaţiilor Muzeul de Etnografie Brașov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu