marți, 7 iulie 2015

Ziua Porţilor Deschise la Tibiscum


Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara, Colectivul de Istorie al Facultății de Litere, Istorie și Teologie Timișoara, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Ansamblurile Folclorice ,,Florile Stăvilarului'' din Coștei, ,,Zestrea Gugulanilor'' din Caransebeș și MICE - BOOK EVENTS va organiza sâmbătă, 25 iulie 2015, începând cu ora 10.00, ,,Ziua Porţilor Deschise la Tibiscum'' – Jupa.
Programul acestei manifestări culturale cuprinde o serie de activități: lupte de gladiatori, jocuri romane, workshop arheologic, ateliere meșteșugărești, ghidajul sitului arheologic, recital de poezii în grai bănățean susținut de prof. univ. dr. V. Boldurean, concert Duo Vilon și spectacol de dansuri populare. În cadrul ediției din acest an, publicul se va bucura de prezența scenică a trupei clujene de reconstituiri istorice ,,Virtus Antiqua''.
Scopul acestui eveniment este acela de a atrage un număr cât mai mare de turiști dornici să viziteze situl arheologic ,,Tibiscum'' – Jupa şi de a capta atenția opiniei publice pentru pentru o mai bună valorificare istorică şi turistică a acestuia. Cei interesați vor avea posibilitatea de a vedea felul în care se desfăşoară o zi din viaţa unui arheolog.
În cadrul acestei manifestări se vor comercializa produse tradiționale românești.
Intrarea este liberă!


Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/events/494483340715536/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu