vineri, 22 mai 2015

Expoziţia „Aurul și argintul antic al României” ajunge la Alba Iulia


Sursa imagini: http://www.clujlife.com/wp/wp-content/uploads/2015/01/aur-muzeu.jpg

Sala Unirii din Alba Iulia va fi închisă începând de vineri, 22 mai 2015 până marți, 2 iunie 2015, în vederea pregătirii acesteia pentru importanta expoziție găzduită de muzeu ”Aurul și argintul antic al României”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Este vorba despre un eveniment cultural de excepție, expoziția-eveniment itinerantă „Aurul și argintul antic al României” , a cărui vernisaj va avea loc pe data de 3 iunie la Alba Iulia. În cadrul acesteia, vor fi prezentate unele dintre cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice, ale antichității clasice și perioadei migrațiilor.

„Aurul și argintul antic al României” reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură națională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Este, astfel, pentru prima oară când publicul din România are posibilitatea de a vedea, într-un singur loc asemenea obiecte de patrimoniu.

Cu mai multe detalii despre expoziția „Aurul și argintul antic al României” vom reveni săptămâna viitoare, când va fi organizată o conferință de presă pe această temă.
 
Sursa informaţiilor: http://www.ziarulunirea.ro/sala-unirii-din-alba-iulia-inchisa-din-22-mai-pana-in-2-iunie-2015-se-fac-pregatiri-pentru-expozitia-aurul-si-argintul-antic-al-romaniei-326366.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu