luni, 16 martie 2015

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova/Muzeul omului Ploieşti - „Sala de Biodiversitate”/„Spectacolul vieţii”




„Spectacolul vieţii”

Noua Sala de "Biodiversitate"
Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova vă anunță, că începând de miercuri, 18 martie 2015, deschide o nouă sală de expoziție - „Sala de Biodiversitate”, ce va prezenta, într-o manieră modernă din punct de vedere științific și muzeotehnic, „Spectacolul Vieții” prin intermediul exponatelor de patrimoniu și a mijloacelor informatice multimedia interactive.
În cadrul „Sălii de Biodiversitate” sunt prezentate peste 200 de exponate: plante și animale - specii exotice și indigene, acvatice și terestre, atât de nevertebrate (corali, melci, scoici, crustacee, fluturi, gândaci, scorpioni) cât și de vertebrate (pești, păsări și mamifere). Vizitatorii pot accesa informații ștințifice despre piesele aflate în expoziție, prezentate pe sisteme info-touch. De asemenea, în premieră pentru județul Prahova, vizitatorii pot beneficia de un joc interactiv, bazat pe tehnologia de recunoaștere a gesturilor (Kinect), ce reprezintă 3 tipuri de peisaje exotice (savană, recif coralier şi zonă polară), având posibilitatea de a interacționa individual în fiecare tip de peisaj și la cerere, contra cost, putând beneficia de o fotografie de 10x15 color (3 Lei /foto).
Această sală completează tematica muzeului și demonstrează încă odată ca Muzeul Omului este un punct de atracție în cadrul obiectivelor științifice și culturale importante din Ploiești și din Județul Prahova.
Muzeul este deschis de marți până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.
Vă așteptăm!
 
Informaţii preluate de pe pagina oficială de Fecebook a Muzeului omului Ploieşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu