miercuri, 18 martie 2015

„Florile adâncului” – colecţia mineralogică Remus Rogozea


Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, va deschide vineri, 20 martie, ora 11.00, expoziţia intitulată „Florile adâncului” – colecţia mineralogică Remus Rogozea. Expoziţia este organizată de către Muzeul Olteniei Craiova şi are la bază buna colaborare intermuzeală dintre cele două instituţii.
După ce anul trecut am invitat vizitatorii noştri la o călătorie imaginară în adâncurile mărilor şi oceanelor lumii, anul acesta cele două instituţii muzeale organizatoare invită pe cei care vor trece pragul expoziţiei la o altă călătorie, de data aceasta în adâncurile pământului, pentru a admira frumuseţile lui ascunse.
Vor fi prezentate, în patru secţiuni – oxizi, carbonaţi, sulfuri şi sulfaţi, adevărate flori de mină, de o frumuseţe aparte. Cu două-trei excepţii, piesele provin din România, din zona Baia Mare, cea mai importantă regiune mineralogică a ţării noastre.
Expoziţia, parte a patrimoniului deosebit de bogat şi valoros de care dispune Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei, este constituită din donaţia făcută de către familia celui care a fost Remus Rogozea, pasionat colecţionar de roci şi minerale, pe scurt de „pietre”, aşa cum era tachinat de către prieteni.
Expoziţia „Florile adâncului” – colecţia mineralogică Remus Rogozea va fi deschisă în sala „Auditorium” a Muzeului Judeţean Teleorman şi va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 20 mai 2015.



































Informaţii preluate de pe pagina oficială de Facebook a 
Muzeului Judeţean Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu