sâmbătă, 20 iulie 2019

Zilele Patrimoniului la Roșia Montană /// 2019

Pentru al patrulea an consecutiv, Roșia Montană găzduiește la mijlocul lunii august Zilele Patrimoniului, eveniment public cu intrare liberă, care reunește o gamă variată de activități pentru iubitorii de natură și patrimoniu.

►► PROGRAMUL DETALIAT ÎN CURÂND!

Veniți cu prieteni, veniți cu familia, vă asigurăm că programul acestui an va fi pe placul tuturor celor care îndrăgest Roșia Montană, natura și patrimoniul:)

Iată ce pregătim pentru ediția din acest an, alături de colaboratorii, partenerii și voluntarii noștri:

► TURURI GHIDATE organizate de Prietenii Roșiei Montane
► PROIECȚII DE FILME / DOCUMENTARE
Proiecțiile de filme documentare ne sunt recomandate și puse la dispoziție și în acest an prin bunăvoința prietenilor de la Culese din Balkani (mulțumim, Cristina Hurdubaia!). Lista documentarelor va fi disponibilă în curând.
► CONCERT EXTRAORDINAR în Biserica Unitariană: O vioară Stradivarius, de patrimoniu, făurită în 1702, va vibra în mâinile lui Alexandru Tomescu în Biserica Unitariană. Așteptăm și noi cu mare emoție acest moment! Mulțumim, Alexandru Tomescu și Cristina Hurdubaia!
► ACTIVITĂȚI și ATELIERE PENTRU COPII ȘI ADULȚI alături de meșteri locali, parteneri, localnici, voluntari și cercetași :)
► EXPOZIȚII / LANSĂRI
► POP-UP DINNER cu POVESTIRI ÎN JURUL FOCULUI
Anul acesta ne propunem să ne reunim în fiecare seară în curtea uneia dintre clădirile incluse în programul Adoptă o Casă, în jurul mesei și al focului. Ne vor fi gazde Parohia Greco-catolică (preotul Georgel Manea și familia) de Sfântă Mărie, ziua hramului bisericii, apoi Cercetașii din Roșia Montană la viitorul lor sediu din Piața Centrală, iar sâmbătă seara, după concertul Stradivarius susținut de Alexandru Tomescu, coborâm la poalele bisericii Unitariene, în curtea casei parohiale.
Nu există taxă de participare, dar ne-am bucura să contribuiți cu o mică donație la acțiunile de recuperare și restaurare pe care le derulăm la fiecare dintre cele 3 clădiri.

► ► ►
* Toate evenimentele sunt organizate în regim de voluntariat, iar invitații speciali participă pro-bono.
** Intrarea la toate activitățile este liberă.
*** Dacă doriți să sprijiniți organizarea și realizarea acestui eveniment printr-o donație, o puteți face în contul Asociaţiei ARA [ Arhitectură. Restaurare. Arheologie], deschis la BCR, sucursala Romană: RO37 RNCB 0484 1592 1710 0001

► Organizatori:
Asociaţia ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie], prin programul Adoptă o Casă la Roşia Montană
Prietenii Roșiei Montane
► Parteneri:
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
Culese din Balkani – Festival internațional de film antropologic
Cercetașii din Roșia Montană
► Programul Adoptă o Casă se derulează în acest an cu sprijin financiar oferit de AFCN / Administrația Fondului Cultural Național iar Activitățile Școlii de Vară ARA sunt susținute de Ordinul Arhitecților din România prin finanțare din timbrul arhitecturii.



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu